Home
Maatwerk
GLigger
Vebo Latei
Halfen
VNK Statica
Steenhuis Beton
Sandwich

Contact

Steenhuis Beton gevestigd in Uithuizermeeden is gespecialiseerd in het produceren van betonnen trappen en bordessen.  Steenhuis Beton is een begrip in de bouw. Trappen van Steenhuis Beton worden dan ook veelvuldig voorgeschreven.

BAAIJ Software Engineering heeft in opdracht van Steenhuis Beton in 2012 de nieuwe rekenapplicatie “Trappen & Bordessen” ontwikkeld waarmee zowel betonnen steektrappen als ook betonnen bordessen kunnen worden berekend volgens eurocode 2, NEN-EN 1992.

Met name omdat de applicatie veelvuldig en ook intensief gebruikt zal gaan worden is grote aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. Ook is grote aandacht besteed aan de uitvoer die mede het “visite-kaartje” van Steenhuis Beton zal vormen. Transparantie (leesbaar en controleerbaar) en volledigheid zijn daarbij als belangrijke uitgangspunten gehanteerd.

Reactie van Steenhuis Beton


Automatiseringsprojecten zijn berucht vanwege budget- en planningoverschrijdingen. Overschrijdingen die vaak voortkomen uit een gebrek aan inzicht in wat partijen van elkaar verwachten; met als gevolg aanpassingen tijdens het traject.

Het is verfrissend te zien dat BAAIJ Software Engineering het traject is gestart met een uitgebreid functioneel ontwerp waarin de bestaande en nieuwe situatie uitgebreid is beschreven; dit schiep meteen duidelijkheid. Daarna is tijdens de ontwikkeling soepel omgegaan met de interpretatie van de omschrijving. Door de duidelijke omschrijving en de soepele interpretatie is het project binnen het budget gebleven en is er geen vertraging geweest in de ontwikkeling van het pakket.

Erg tevreden zijn wij over de opbouw en de werking van de interface. Hierin is de ervaring en inbreng van Rob Baaij duidelijk te zien in o.a. de boomstructuur waarin de onderdelen van het project overzichtelijk gerangschikt en eenvoudig te benaderen zijn. Het gebruik van het pakket is intuïtief en gemakkelijk.Daarnaast doet het pakket natuurlijk gewoon wat het moet doen.

Jaap Sluis, Steenhuis Beton B.V.

  

Trappen & Bordessen 2.0 - van Steenhuis Beton

Uw partner in technische automatisering