vebo
Home
Maatwerk
GLigger
Vebo Latei
Halfen
VNK Statica
Steenhuis Beton
Sandwich

Contact

Vebo Beton & Staal gevestigd in Bunschoten is o.a. gespecialiseerd in het produceren van betonnen lateien. Vebo Beton & Staal is een begrip in de bouw. Lateien van Vebo worden vaak voorgeschreven en veelvuldig toegepast.


Zo heeft Calduran Kalkzandsteen in samenwerking met Vebo een “lateiservice” ontwikkeld. Calduran Kalkzandsteen berekent de standaard Vebo lateien. De lateien worden qua maatvoering ingepast in de kalkzandsteen wanden. Op de bouwplaats kunnen wanden inclusief  lateien snel worden opgetrokken zonder hak- en breekwerk.


Ook met Xella is een dergelijk samenwerking opgezet en een vergelijkbare  “lateiservice” ontwikkeld.

BAAIJ Software Engineering heeft in opdracht van Vebo beton & staal in 2013 de nieuwe rekenapplicatie “VeboLatei” ontwikkeld waarmee lateien kunnen kunnen worden berekend volgens eurocode 2, NEN-EN 1992. Zowel standaard lateien maar ook niet standaard lateien kunnen met deze applicatie worden berekend. In een toenemende mate moeten ook deze lateien worden berekend in de brandsitatie. Ook deze nieuwe berekening is voorzien in deze module.

Met name omdat de applicatie veelvuldig en ook intensief gebruikt zal gaan worden is ook hier grote aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid.

  

Uw partner in technische automatisering

  

Vebo Latei 2.0 - van Vebo Beton & Staal